• BEHANDLINGER
    Vi tilbyder alt fra almindelig tandlægefaglig behandling og tandpleje, til højtspecialiseret tandlægekirurgi samt kroner, broer og tandproteser.

    Kontakt os

Hvad du kan gøre for at formindske huller i tænderne.

Huller i tænderne – også kaldet caries – opstår når bakteriebelægninger på tænderne udskiller syre efter optagelse af sukker fra kosten. Syren opløser langsomt tandsubstansen, som bliver blød og med tiden brunlig.

 

Helt små cariesangreb kan være svære at mærke og giver sjældent symptomer. Er læsionen helt overfladisk, kan man stoppe udviklingen ved at forbedre sin mundhygiejne evt. i kombination med en kostomlægning og flourbehandling. Har hullet nået en vis dybde, er det nødvendigt at udføre fyldningsterapi.

 

Behandles tanden ikke, vil nedbrydningen over længere tid strække sig dybere ind i tanden og til sidst nå ind til nerven. Det giver ofte smerter, og tanden må rodbehandles.

 

Hvis de angrebne tænder ikke behandles i tide, vil de langsomt gå til grunde og må til sidst trækkes ud. For at forebygge udvikling af caries, skal man børste tænderne grundigt med fluortandpasta både morgen og aften – samt bruge tandtråd eller tandstikkere dagligt. Vi vejleder dig gerne.