Smil med os
Kroner

Få lavet en krone på en dag

Hos Smil med Østergaard tilbyder vi, at du kan få lavet en krone på kun en dag. Vi anvender systemet Cerec, hvor kronen kan være færdig  på ca. 1½- 2 time. Dette system giver os mulighed for at fremstille højæstetiske fuldkeramiske kroner, som ligner naturlige tænder. 

Vi anvender Cerec teknologi

Ved hjælp af Cerec teknologi, kan vi undgå at skulle tage det ubehagelige konventionelle aftryk. Systemet bruger det digitale aftryk. Tænderne scannes ved hjælp af et digital kamera, hvorfra data overføres til et computerprogram, hvor tandsættet kan ses i 3D dimension. Billedet på skærmen kan forstørres, drejes for at få det optimale øjeblik og præcisering på hver enkelt detalje. Ud fra dette, bearbejder tandlægen de indkommende data, og designer din tands nye krone. Ved det gamle system , skulle aftryk sendes til laboratorium , hvor tandtekniker selv bestemte størrelsen , formen og udseende på kronen. Cerec teknologi giver tandlægen muligheden for selv at bestemme, hvordan kronen skal formes og hvor hårdt bidet skal være.  Dvs. tandlægen har 100% kontrol over hele processen, og laver løsningen som passer bedst  til dit behov.

Når kronen er færdig designet, sendes data trådløst til en fræser, som fræser kronen ud fra en keramisk blok. Dette tager 15 - 20 min, afhængig af materiale. Derefter prøves kronen på tanden og tilpasses. Der påmales specifikke detaljer, kronen glasureres og brændes i ovn. Efter afkøling er kronen er klar til cementering.

Smil Med Østergaard

Få lavet en krone på en dag

Hvad er behandlingsprocessen?

Første trin i behandlingsprocessen er at præparere tanden, dvs. rense tanden og fjerne alle læsioner. Når tanden er præpareret, tages et aftryk af dine tænder ved hjælp af digital (fotografering) eller konventionel aftryksteknik. Derefter tages en farveprøve. Hvis fremstilling af kronen tager længere tid end en dag, tilbydes midlertidig krone, typisk plast krone, for at beskytte tanden.

En tandkrone er en restaurering, der beskytter den resterende del af din tand, som har været beskadiget, revnet eller destrueret.  En krone er på mange måder blot en meget stærk ”hætte”, som fuldstændig ligner en naturlig tand, og er med til at styrke din eksisterende tand , så både bidfunktionen og æstetikken genoprettes. 

 

Hvornår skal man lave en krone?

  • Hvis tanden har været udsat for betydeligt forfald eller forsømmelse, og der ikke er nok tandsubstans til at foretage plastfyldning.
  • Hvis en stor del af tanden er knækket pga traume.
  • Efter en rodbehandling bliver tanden svækket, derfor anbefaler man en krone for at styrke tanden, og holde sammen på den svækkede tand.
  • Hvis du skærer tænder (bruksisme).
  • Hvis du har en stor læsion på tanden og ønsker ekstra beskyttelse.
  • Hvis du efter tandudtrækning, har fået indsat en implantatskrue til en implantat, monteres en krone på mellemstykket, som erstatning for den manglende tand.

Helt ny tandfacade?

 

 

Med en tandfacade enten som en porcelænsfacade eller en plastfacade er det muligt at opnå et skinnende hvidt smil med ensartede tænder. Forskellen på de to typer er tid og pris, hvorunder porcelænsfacaden er mest indgribende og tager længst tid. Selve udtrykket er næsten ens. En tandfacade er en holdbar løsning, der i porcelæn har en levetid på op til femten år, og som giver dig et fuldendt udtryk. Samtidig fungerer den beskyttende på de ofte i forvejen beskadigede tænder. Er dine tænder sunde og velfungerende, anbefaler vi som udgangspunkt ikke tandfacader. Og slet ikke af porcelæn, idet der typisk skal slibes en millimeter af tandoverfladen for porcelænsfacadens fastgørelse.

Uanset tandfacadens type, foregår behandlingen på den måde, at der for hver tand laves et lille skjold af indfarvet porcelæn eller plast. Disse skjold/små skaller korrigerer for slidt tandemalje, fyldninger, skævhed, mellemrum, små brud og revner.

Vurderer vi, at en ny tandfacade vil være en god løsning for dig, tager vi en grundig dialog med dig om dine ønsker til det nye udtryk, som en tandfacade naturligvis tilfører.

Faktisk kan man godt kalde processen for ’smile design’. En afklarende proces, hvor både din tandlæge og en af vores specialuddannede tandteknikere er involveret. Her fastlægges tændernes udtryk i form af længde, bredde og farve.

Efter
Før

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til
forundersøgelse