fbpx
 • BEHANDLINGER
  Vi tilbyder alt fra almindelig tandlægefaglig behandling og tandpleje, til højtspecialiseret tandlægekirurgi samt kroner, broer og tandproteser.

  Kontakt os

Få lavet en krone på kun ét besøg

Hos Smil med Østergaard tilbyder vi, at du kan få lavet en krone på kun ét besøg. Vi anvender systemer Cerec og Trios, hvor kronen kan være færdig  på ca. 1½- 2 time. Disse systemer giver os mulighed for at fremstille højæstetiske fuldkeramiske kroner, som ligner naturlige tænder. 

 

Vi anvender Cerec og Trios teknologi

Ved hjælp af Cerec og Trios teknologi, kan vi undgå at skulle tage det ubehagelige konventionelle aftryk. Begge systemer bruger det digitale aftryk. Tænderne scannes ved hjælp af et digital kamera, hvorfra data overføres til et computerprogram, hvor tandsættet kan ses i 3D dimension. Billedet på skærmen kan forstørres, drejes for at få det optimale øjeblik og præcisering på hver enkelt detalje. Ud fra dette, bearbejder tandlægen de indkommende data, og designer din tands nye krone. Ved det gamle system , skulle aftryk sendes til laboratorium , hvor tandtekniker selv bestemte størrelsen , formen og udseende på kronen. Trios/Cerec teknologi giver tandlægen muligheden for selv at bestemme, hvordan kronen skal formes og hvor hårdt bidet skal være.  Dvs. tandlægen har 100% kontrol over hele processen, og laver løsningen som passer bedst  til dit behov.

Når kronen er færdig designet, sendes data trådløst til en fræser, som fræser kronen ud fra en keramisk blok. Dette tager 7-15 min., afhæng af materiale. Derefter  prøves kronen på tanden og tilpasses. Der påmales specifikke detaljer, kronen glasureres og brændes  i ovn. Efter afkøling er kronen erklar til cementering.

Fordele ved Trios/Cerec kroner:

 • Mere præcist aftryk.
 • Mindre ubehag i forhold til den konventionelle aftrykstegning.
 • Præparation, aftryk og fremstilling kan ske på et besøg.
 • Du skal ikke gå med foreløbi erstatning (provisorium).
 • Bedre æstetisk resultat.

 

 

Hvordan er behandlingsprocessen?

Første trin i behandlingsprocessen er at præparere tanden, dvs. rense tanden og fjerne alle læsioner. Når tanden er præpareret, tages et aftryk af dine tænder ved hjælp af digital (fotografering) eller konventionel aftryksteknik. Derefter tages en farveprøve. Hvis fremstilling af kronen tager længere tid end en dag, tilbydes midlertidig krone, typisk plast krone, for at beskytte tanden.

En tandkrone er en restaurering, der beskytter den resterende del af din tand, som har været beskadiget, revnet eller destrueret.  En krone er på mange måder blot en meget stærk ”hætte”, som fuldstændig ligner en naturlig tand, og er med til at styrke din eksisterende tand , så både bidfunktionen og æstetikken genoprettes. 


Hvornår skal man lave en krone?

 • Hvis tanden har været udsat for betydeligt forfald eller forsømmelse, og der ikke er nok tandsubstans til at foretage plastfyldning.
 • Hvis en stor del af tanden er knækket pga traume.
 • Efter en rodbehandling bliver tanden svækket, derfor anbefaler man en krone for at styrke tanden, og holde sammen på den svækkede tand.
 • Hvis du skærer tænder (bruksisme).
 • Hvis du har en stor læsion på tanden og ønsker ekstra beskyttelse.
 • Hvis du efter tandudtrækning, har fået indsat en implantatskrue til en implantat, monteres en krone på mellemstykket, som erstatning for den manglende tand.

 
Forskellige typer af kroner:

Guldkrone 
Har været brugt i løbet af mange år. Guldkrone er en holdbar løsning, dog ikke æstetinsk.
Det tager ca. en uge for at fremstille en guld krone.


Metalkeramikkroner (MK kroner):
En MK krone er en legering af metaller (inderkappe) og en fusionering af porcelæn. Farven på kronen tilpasses til dine egne tændernes nuancer. 
MK krone kan laves på ca 5-7 dage.

 

Fuldkeramiske kroner :
Kroner fremstillet af rent porcelæn ved hjælp af Cerec/Trios teknoligi. Disse kroner er mest populære bland patienter og tandlæger. Det skyldes porcelænets kosmetiske egenskaber, holdbarhed og pris. 
Fuldkeramiske kroner kan laves i løbet af et besøg.