Tandproteser

Tandprotese Viborg, Skive, Nykøbing Mors & Frederiks

Hos Smil med Østergaard har vi eget laboratorie, som forsyner vores klinikker med tandproteser; Viborg, Skive, Nykøbing Mors og Frederiks. Vi er eksperter i fremstilling af tandproteser og derfor kan du med ro i maven få lavet en tandprotese hos os, som ligner naturlige tænder til forveksling.

Vi tilbyder to forskellige slags tandproteser; helprotese og delprotese. Begge varianter udgør en aftagelig konstruktion af kunstige tænder, adskilt fra eksempelvis kroner eller broer, der er fastgjort på eksisterende tænder.

Ønsker du en tandprotese Viborg, starter du med at få en tid hos en af vores dygtige tandlæger, som gennemgår hele behandlingsforløbet med dig. Det samme gælder hvis du ønsker en tandprotese på vores klinik i Frederiks eller Nykøbing Mors.

Vores tandteknikere som fremstiller tandproteserne til alle vores klinikker har hovedsæde på vores klinik i Skive. Derfor vil rettelser og fremstilling af tandproteserne foregå i Skive.

Tandprotese fremstilling

Uanset om det drejer sig om en helprotese eller en delprotese, følger fremstillingsprocessen næsten den samme procedure, udført af vores erfarne tandteknikere. Kort sagt indebærer processen, at der tages aftryk af gummerne i begge kæber på en af vores klinikker i Viborg, Skive, Frederiks, og Nykøbing Mors, hvorfra gipsmodeller skabes i vores laboratorie i Skive. Disse modeller anbringes derefter i en kunstig anordning med et kæbeled, kendt som en artikulator. Via artikulatoren kan vi vurdere og justere dit naturlige bid korrekt.

De kunstige tænder, typisk lavet af akryl, fastgøres i en midlertidig voksprotese. Vi tester omhyggeligt, om tænderne og biddet passer perfekt i din mund. Hvis tilpasningen ikke er optimal, foretager vi justeringer, som dog kan kræve en ekstra aftale med vores tandtekniker.

Vi opfordrer generelt til tålmodighed i forbindelse med tandprotesefremstilling. Når tænderne sidder perfekt, biddet føles naturligt og behageligt, og protesen ser rigtig ud, bliver den endelige protese fremstillet og udleveret i vores klinikker i Viborg, Skive, Frederiks, og Nykøbing Mors.

Æstetik og vedligeholdelse af tandprotesen i Viborg, Skive, Nykøbing Mors og Frederiks

 

Udseendet af tandprotesen

Den del af tandprotesen (gebis), der skal simulere tandkød og gummer, er normalt lavet af indfarvet akryl, men det kan også være helt klart akryl. Indfarvningen sigter mod at efterligne dit naturlige væv så præcist som muligt. Dette inkluderer endda detaljer som små kunstige blodkar på overfladen, hvilket kan resultere i et meget realistisk udseende, der gør det svært at skelne protesen fra dit naturlige tandkød. Tænderne på protesen, fremstillet af akryl, farves for at matche dine præferencer og kan endda udstyres med detaljer som guldindlæg og guldkroner for at opnå ekstra naturtro resultater i forhold til dit tidligere udtryk.

Vedligeholdelse af tandprotesen

Det er vigtigt at pleje din tandprotese (gebis) på samme måde som dine naturlige tænder, uanset om du er tilknyttet vores tandlæge i Viborg, Skive, Nykøbing Mors eller Frederiks. Dette indebærer omhyggelig tandbørstning med anvendelse af den korrekte metode og brug af særlige tandbørster. Derudover kræver det regelmæssige kontrolbesøg hos os. Mundens struktur ændrer sig konstant, hvilket kan påvirke, hvordan protesen passer. Under disse kontroller sikrer vores tandlæger og tandteknikere, at din tandprotese sidder korrekt. Om nødvendigt vil tandteknikeren foretage tilpasninger ved at slibe protesen.

Mulige bivirkninger ved brug af tandprotese

Desværre øger brugen af en tandprotese (gebis) risikoen for svampeinfektion i munden. Dette kan dog forebygges ved omhyggelig mundhygiejne. Det er vigtigt at børste både gummer, gane og protesen omhyggeligt i henhold til vores anvisninger. Hos nogle få personer kan svampeinfektion i mundhulen blive et vedvarende problem, der kræver behandling. Vi kan udskrive receptpligtig svampebehandling i form af salve eller tabletter for at afhjælpe dette problem, uanset om du er i Viborg, Skive, Nykøbing Mors eller Frederiks.

Tandproteser – Hvad er forskellen på en helprotese og delprotese?

Helprotese og delprotese er to hovedtyper af tandproteser, der anvendes til at erstatte manglende tænder og genoprette mundens funktionalitet og æstetik. Vores klinikker i Viborg, Skive, Frederiks, og Nykøbing Mors tilbyder omfattende løsninger inden for tandproteser, der imødekommer individuelle behov.

Helprotese:

  • En helprotese, også kendt som en fuld protese eller gebis, erstatter alle tænder i en kæbe, enten i over- eller undermunden. Dette er en ideel løsning for dem, der har mistet alle deres naturlige tænder.
  • Fremstillingen af en helprotese indebærer, at vores erfarne tandteknikere tager præcise aftryk af gummerne i vores klinikker i Viborg, Skive, Frederiks, og Nykøbing Mors, hvorfra modeller skabes. Disse modeller bruges til at konstruere en aftagelig protese lavet af akryl eller andre materialer.
  • Helprotesen er designet til at sidde sikkert på tandkødet og genvinde både bidfunktion og æstetik for patienten.

Delprotese:

  • En delprotese bruges, når nogle naturlige tænder stadig er til stede i kæben. Den erstatter kun de manglende tænder og forbedrer funktionen og udseendet.
  • Processen med at fremstille en delprotese er lignende og involverer også præcise aftryk af gummerne i vores klinikker i Viborg, Skive, Frederiks, og Nykøbing Mors. Disse aftryk bruges til at skabe modeller og tilpasse en aftagelig protese, som kan fastgøres til de eksisterende tænder.
  • Delprotesen er designet til at integrere sømløst med de tilbageværende naturlige tænder og genoprette et harmonisk bid.

Ofte stillede spørgsmål om tandproteser


Hvad koster en tandprotese?

Prisen på en tandprotese varierer afhængigt af typen (hel- eller delprotese), materialevalg og individuelle behov. Det anbefales at kontakte en tandlæge for en personlig vurdering og prisoverslag.

Hvad er forskellen på gebis og tandprotese?

Terminologien “gebis” og “tandprotese” anvendes ofte synonymt og henviser begge til en aftagelig protese, der erstatter tabte tænder og det omgivende væv. Disse termer omfatter forskellige protesetyper, herunder helproteser, der dækker hele tandrækken, og delproteser, som erstatter flere manglende tænder.

Hvor lang tid holder en tandprotese?

Forvent et årligt besøg hos tandlægen for tilpasning af protesen, især hvis dine gummer ændrer sig over tid. Heldigvis har en protese en lang levetid, typisk op til 10-15 år. Selvom justeringer kan være nødvendige ind imellem, kan du stole på, at din protese forbliver funktionel og holdbar i mange år fremover.

Kan man sove med en tandprotese?

Ja, det er uden problemer muligt at sove med din tandprotese. Det anbefales dog, at du dagligt giver ganen, gummerne og mundslimhinden mulighed for at “ånde”. Du kan eksempelvis vælge at tage din protese ud, når du er alene.

Hvor hurtigt kan man få en protese?

Det kan variere fra person til person, men typisk vil man kunne få fremstillet en protese umiddelbart efter tandudtrækningen. Processen afhænger af individuelle faktorer og kræver en vurdering af tandlægen for at sikre en passende og hurtig tilpasning af protesen.

Hvad koster en delprotese i overmund?

Prisen på en delprotese i overmund afhænger af flere faktorer, herunder materialer og kompleksiteten af tilpasningen. Kontakt en tandlæge for en nøjagtig pris.

Hvem kan få tilskud til tandproteser?

Personer med betydelige tandlidelser kan være berettiget til tilskud til tandproteser. Reglerne varierer, men ofte gives tilskud til helproteser og i visse tilfælde til delproteser.

Kan man spise med en Smileprotese?

Ja, man kan spise med en Smileprotese. Den er designet til at fungere som naturlige tænder og støtter normal tyggefunktion.

KONTAKT OS FOR AT HØRE MERE ELLER

Bestil tid

[chatbot]