Smil med os

Tandrensning

Hvor tit bør en tandrensning foretages? 

Vi danner ikke alle den samme mængde tandsten, hvilket afgøres af faktorer som spyt, kost, helbred og mundhygiejne. Det er derfor altid en individuel vurdering, hvor ofte tænderne bør renses. Det har din tandlæge eller tandplejer hos os helt sikkert et godt bud på. Nogle mennesker har behov for en tandrensning hvert kvartal, andre kan nøjes med en tandrensning halvårligt eller bare en gang om året.

Gør en tandrensning ondt?

Heldigvis føler langt de fleste mennesker ikke smerte, når de får lavet en tandrensning. Mange synes endda, at tandrensning er en slags wellness, da den jo fører til glatte tænder. Herunder mener nogle også at kunne se, at deres tænder bliver lysere, fordi poleringen kan tage de værste misfarvninger fra kaffe og te.

Din tandlæge og tandplejer er til at tale med

Hvis du føler smerte under tandrensningen, skyldes det ofte blottede tandhalse eller ømt tandkød. Og ja, vi indrømmer det; det kan desværre også skyldes en hårdhændet tandlæge eller tandplejer – Er du nervøs for tandrensning og besøget hos os i det hele taget, så fortæl os, hvordan du har det. Vi kan faktisk godt tilrettelægge dit tandeftersyn og din tandrensning på den baggrund. Fx kan vi tilbyde dig en tandrensning med ultralyd, der er en mere nænsom og mindre tidskrævende behandling.

 

Tandrensning er wellness for dine tænder 

Du har sikkert hørt det, fra du var barn; at du skal passe godt på dine tænder. Men selvom du er flittig med både tandbørste og tandtråd, er det svært at hamle op med en tandrensning. Når du får efterset dine tænders sundhed ved det klassiske tandeftersyn hos din tandlæge her hos os, plejer vi også at rense dine tænder. Det er i reglen en tandplejer, der foretager tandrensningen, og formålet er meget reelt. Ved en tandrensning fjernes bakterielle ophobninger i form af tandsten. Det forebygger fx caries/huller og paradentose, ligesom tænderne afslutningsvis bliver pudset og poleret.

Hvad er tandsten?

Tandsten dannes af forkalket plak, der er bakteriebelægninger. Plak er en blød, hvid-gullig masse, der sætter sig på tænderne. Hvis plak ikke fjernes med tandbørste og tandpasta forkalker den og bliver til tandsten. Tandsten har en ujævn/ru overflade og danner grobund for nye belægninger af plak. Plak og tandsten kan i værste fald føre til tandkødsbetændelse.

Med en tandrensning, som ikke kan udføres på egen hånd, fjernes plak og tandsten effektivt, og tandkødet bliver sundt igen i løbet af få dage.

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til
forundersøgelse